Hoe maak je van je creatieve bedrijf ene Love Brand?


Hoe maak je van je creatieve bedrijf een Love brand?

We kennen allemaal de merken waar we blij van worden. Die je al jaren in je kast hebt hangen. Of die je altijd in je boodschappenwagen hebt zitten. Of de was mee doet.

Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw creatieve bedrijf ook zo’n geliefd merk wordt?

Allereerst moet een merk dus je bedrijf  echt iets met je doen. (wat is de meerwaarde?)

Daarnaast moet het vertaalbaar zijn naar de dagelijkse praktijk. 

Wat betekent het merk voor jou in je dagelijks handelen? Neem jij dingen uit handen met je bedrijf of voeg je iets toe?. Speel daarop in. Ik heb het altijd over de meerwaarde van je bedrijf maar als je daarop inspeelt creëer je fans die terug zullen komen.

Wat maakt een merk aantrekkelijk?

Hoe zorg je ervoor dat mensen echt van je bedrijf of merk gaan houden? Dat ligt natuurlijk voor iedereen anders maar hou in je achterhoofd dat je ze ergens moet raken. Wat is de cultuur in je bedrijf? Wat is de boodschap? Er moet een klik zijn een overeenkomst. Wat zijn je drijfveren, waarom doe je wat je doet? Waar staat je bedrijf voor, wat vind je belangrijk en hoe vertel je mensen dat?

Leg altijd uit wat je doet en waarom. Vaak zit jij er zelf middenin en denk je dat het duidelijk is voor iedereen.  Geloof mij dat is niet zo.

Wees origineel. Vooral op het gebied van creatieve bedrijven is er heel veel hetzelfde. Wees origineel in je marketing en je boodschap. Zorg voor onderscheid.

De merkambassadeur? Wie zijn dat? Het creëren van merkambassadeurs is cruciaal voor een love brand. Begin bij jezelf is mijn eerste advies. Jij draagt uit wat je bedrijf is. Vooral als je net begonnen bent, ben je zelf de grootste ambassadeur.  Later kun je natuurlijk ook je klanten ambassadeur maken of misschien wel de media of je medewerkers. Laat weten wie je ambassadeurs zijn. Plaats reviews van klanten en vertel het verhaal van je merk door. 

Het mooiste is natuurlijk als je een community kan creëren. Op deze manier ga je echt een relatie aan met je klanten en worden klanten onderdeel van je merk. Niet onbelangrijk, maar zorg dat je klanten verrast en maak daadwerkelijk contact met ze.

Samenvattend kunnen we zeggen dat je een merkbeleving moet creëren die verder gaat dan alleen je product of dienst.

Wil je sparren over je bedrijf en op zoek naar wat jou bedrijf uniek maakt?

Stuur gerust een berichtje naar info@mashtag.nl