Jezelf vergelijken met andere ondernemers werkt dus niet!!


Jezelf vergelijken met andere ondernemers werkt dus niet!!

We doen het allemaal. 

Jezelf vergelijken met anderen ondernemers. Even lekker loeren via Insta en dan tot de conclusie komen dat de ander wel erg veel succes heeft. 

Meer volgers of meer reacties. Of dat er wel erg veel verkocht wordt, tot de conclusie komen dat die foto ś wel erg professioneel zijn in vergelijking met jouw kiekjes. Als je dan naar je eigen bedrijf gaat kijken wordt je instant ontevreden over het resultaat. Het moet anders want die andere ondernemer doet het ook zo en waarom lukt het mij dan niet? 

Herkenbaar?

Nou hieronder even wat input want jezelf vergelijken met andere ondernemers werkt dus niet. Ik hoor tijdens de contacten met jullie nog veel te vaak. 

“Maar die doet het zo goed of leuk “

of

“Maar die……. verkoopt het wel “

Of

“ Ik ga het ook zo doen want kennelijk werkt dat “

 Neem van mij aan Jongens.

Iedere ondernemer heeft zijn eigen aanpak en je kunt dus niet zomaar bedenken dit werkt bij die ondernemer dus dat ga ik ook doen.

Dus nogmaals: Wat bij de een werkt, hoeft dus niet voor een ander te werken. 

Ga altijd uit van je eigen aanpak. Ook al is de ondernemer waar jij zo tegenop kijkt nog zo succesvol en heeft ze de gouden formule. Jij bent jij en ik ben ik. 

Dus met andere eigenschappen, energie en een ander karakter.

Zodra je gaat vergelijken en iemand na gaat doen ben je niet meer echt en authentiek

En geloof mij klanten merken die trucjes echt wel op. Natuurlijk kun je wel door iemand geïnspireerd raken en daar je eigen draai aan geven.

Maar als je gaat vergelijken zie je dus gewoon je eigen talent niet meer.

Je wordt er ongelukkig van en gefrustreerd. Je werkt als waren jezelf en je bedrijf tegen.

Iedereen heeft zijn talenten. Waar je goed in bent en wat jou, jou maakt.  Juist dat vergelijken doet afbreuk aan dat talent. Jij denkt nl dat het anders moet omdat je anderen dat ziet doen en jij dus gaat denken dat je het ook zo moet doen. En dat is dus net de valkuil want voor je het weet doe je niets meer vanuit jezelf maar ben je alleen nog maar bezig met wat die ander doet en dat jij dat dus ook moet doen.

Dus conclusie!!!!

Hoe sneller jij stopt met vergelijken! Hoe sneller jij kunt beginnen met je bedrijf echt succesvol te maken. Geloof in jezelf.

Wil je toch vergelijken?

Kijk dan eens naar wat je geleerd hebt. Of naar wat jij voor een stappen gemaakt hebt in je bedrijf. Dat is veel en veel belangrijker nl dan dat je kijkt naar wat de ander doet.

En ga jij hiermee aan de slag?