Tips om een pauw te worden


Tips om een Pauw te worden?

Tja dat is natuurlijk makkelijk gezegd maar hoe doe je dat en waarom?

Voor sommige van jullie is het gewoon lastig om in een andere rol te stappen. Misschien ben je juist wel een grijze muis en geniet je daar stiekem van. Of ben je die kameleon die met alle winden mee waait maar eigenlijk nooit iets doet met een doel of plan van aanpak. 

Bescheidenheid kan een een rol spelen of misschien wel verlegenheid over wat jij je bedrijf noemt.

Of misschien speelt er wel in jouw achterhoofd…….wat zouden anderen van mij denken als ik dit of dat doe?

Dat kan je letterlijk in de weg zitten en daardoor hou je, je bedrijf misschien klein. Wat er weer voor zorgt dat je niet shined als je daar de kans voor hebt.

Als je stappen wil zetten en zichtbaar wil zijn dan heb je het nodig dat je “trots als een pauw” kan vertellen over wat jij binnen je bedrijf allemaal doet.

Wat je aanbiedt, wat een te gekke plannen je allemaal hebt en natuurlijk ben jij er als persoon ook nog om indruk te maken.

Ik noem nog even het voorbeeld dat mensen mij bv vaak in hun geheugen opslaan omdat ik lang, blond en me vaak opvallend (als ik het nodig vindt) kleed. Daardoor zit ik dan ook vaak al snel in een adresboekje om het zomaar te zeggen. Nu zeg ik niet dat je altijd maar in een knalroze pak met veren in je haar moet gaan lopen maar wees je wel bewust van wat jij uitstraalt. Iedereen heeft een herkenbaar item dat je kan linken aan een persoon. Misschien draag jij altijd opvallende oorbellen en ben je zo te onthouden of misschien kun je heel goed praten. Pak dat podium als je de kans hebt.

80 % van de klanten kiest jou op en om wie jij bent. Jij bent hetgeen wat jou en je diensten uniek maakt.

Dat is schrikken toch?

Dus het draait ineens om jou en niet om je bedrijf (heb je in ieder geval niets om achter te schuilen). 

Hoe jij je presenteert, hoe jij met zaken omgaat en hoe jij jezelf laat zien dat is een essentieel onderdeel van je bedrijf.

Maar hoe zorg je nu dat je gaat  gedragen als een pauw?

 • Wees trots op wie je bent.
 • Wees trots op je bedrijf.
 • Wees trots op wat je allemaal al bereikt hebt
 • Stel jezelf doelen en hou je daar aan.
 • Spreek van een bedrijf en niet van je bedrijf!
 • Wees zichtbaar en aanwezig
 • Zorg dat je kleurrijk en onvergetelijk bent
 • Wees oprecht geïnteresseerd in anderen
 • Neem eens plaats voor de camera
 • Wees perfect imperfect
 • Zorg dat klanten je onthouden
 • Wees anders dan andere maar wel jezelf

Nogmaals je hoeft niet te verwachten dat iemand in jouw persoonlijk merk gelooft als je het zelf niet uitstraalt. Niet alleen is er binnen jouw creatieve branche de nodige concurrentie actief maar zal je ook altijd te maken krijgen met tegenstand. Profileer jezelf als de absolute pauw binnen je creatieve bedrijf en gebruik je kennis en kunde. 

Doe dit op een creatieve manier. En zorg voor zichtbaarheid en bewondering.  Voor je het weet ben jij die pauw waar niemand meer omheen kan.

Laat je een reactie achter of jij je inner pauw al hebt gevonden?